dette bør du vite før du skaffer deg katt!

Heisann!

katter er noen fine og renslige dyr, som er veldig lett og skaffe seg, jeg har hatt katt så lenge jeg kan huske så derfor skal jeg komme med litt før du skaffer deg katt, som du burde vite!

hvor tidskrevende er det og ha katt?

det er ikke like tidskrevende som og ha hund, men det er veldig stor forskjell på inne og utekatter, innekatter blir veldig knyttet til sine eiere, og trenger derfor oftere kos, og aktivtetnivået er naturligvis lavere enn hos en utekatt, og di er derfor avhengig av at eieren aktiviserer katten inne. utekatter blir ofte mer selvstendig, egne og ikke så kosete så di krever ikke like mye med innekatter. ellers er det mat og vann som skal skiftes daglig og doen skal tømmes. min katt er korthåret og trenger ikke så mye pelsstell men har du en langhåret så krever det selfølgelig mer pelsstell!

Hva koster det og ha katt? 

Dyrelegekostnader: 

det koste en del og gå til dyrelegen, vi fikk våres katt i november og alerede brukt en 1000 lapp ca på hu hos dyrelegen, men når med kjøpte hu så betalte med 2000 men det var med chipp, vaksine, sterilisering, det kan komme uforusette utgifter at katten blir syk og alt, som gjøre at du må ta hun med til dyrelegen!

mat: 

vi kjøpe mat hos dyrebutikken, mat fra royal kanin som koster ca 500 eller noe, det er viktig og legge litt penger i maten til katten, for det er den maten du gir katten, våres får forsatt mat for kattunger frem til hun er 1 år som hun blir i mai. 

kattesand: vi kjøpe kattesand fra europris som blir ca 100 kr på, men det går naturligvis litt kattesand, og det koster og en del penger i lengden!

hva viss du skal på ferie? 

viss vi skal på ferie, så er det alltid noen som er her og passe på katten daglig, som gir hu mat, vann og kos, det er viktig viss du skal på ferie eller noe at du har noen som kan vere der eller som kan vere litt med katten hver dag! har du en utekatt, så kan ikke du bare slippe den ut og sette mat og vann ut og dra en uke på ferie, da er det viktig at du avtale med en venn eller nabo og få hu til og slippe ut og inn katten noen ganger om dagen og sette på frisk vann og mere mat! 

så viste dere dette? 

7 kommentarer

Victoria Larsen

26.02.2017 kl.15:23

Det er sant! Jeg håper du får en fin søndag :-)

Rikke

26.02.2017 kl.16:38

Det er sant :)

Katten vår er foreløpig innekatt, men når hun blir et år skal hun få komme ut :)

Lailaa

26.02.2017 kl.16:52

Katt er egentlig ganske enkelt! Trenger ikkje kjøpe den dyreste maten, slutter med kattesand etter kvert. Å ja einaste som e dyrt er eventuelt dyrlege.

Christina Larsen

26.02.2017 kl.16:57

kjempe bra innlegg! Jeg har ukens blogg konkurranse på bloggen min. Meld deg gjerne på <3

BeyondLegend

26.02.2017 kl.21:51

Andre ting man bør tenke på: kostnad hvis man vurderer rasekatt.

Kloremøbel. Katter liker oversikt og de fleste vil ha stor glede av å få komme opp i høyden der de kan følge med. Helst midt i stua.

Også bør man vite at katter ikke tåler minusgrader og bør alltid ha kattedo inne om vinteren. Vi har det hele året, selv om de går litt ut.

Fint innlegg: man bør generelt gjøre litt research før man skaffer seg dyr og ikke bare følge hjerte. Er endel jobb med kattunger for å lære de hva de ikke får lov til...

Ann Siren Moe Nilsen

26.02.2017 kl.22:31

BeyondLegend: ja, er mange som ikke veit hvor mye ansvar det er med en katt!

Østt

26.02.2017 kl.21:55

Det er sant, takk for innlegg

Skriv en ny kommentar

+ legg meg til som venn
Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!Norske blogger

Kontakt

din epost adresse


Kategorier
Arkiv

Gratisdesign laget av Tonjemt


hits